måndag 19 januari 2009

Ute med det nya, in med det inte riktigt så nya

Nu åker det ut, Windows 7 det är alltså. Jag kan klara att man behöver stå ut med att ha samma bakgrund på båda skärmarna (ett program som heter Ultramon fungerade inte i win7) men när jag inte kan ansluta min digitalkamera via firewire så får det inte många pluspoäng. Så nu blir det Vista igen.

Vet att någon där ute fortfarande undrar vad jag gör: varför byta till Vista när man kan köra XP?

Svaret är simpelt: Jag föredrar Vista framför XP. Se, jag vågade säga det, som nörd så vågade jag säga något positivt om det mest hatade Microsoft har skapat de senaste 8 åren.

Vista är dock fortfarande inte bra, men bättre än XP. Det har det en enda funktion att tacka, sökrutan i startmenyn.

Nu är den klar, det tar alltså lika lång tid för mig att skriva ett inlägg som det tar att installera Vista på en medelbra stationär dator

Och juste, innan jag glömmer, lite längre ner i sidebaren så har jag placerat veckans mat på Hoss Mimmi, till alla portalare som läser.

Förbaskade hörlurar

Jag tappade bort gummi-propparna till mina hörlurar igen, de där små gummisakerna man stoppar in i öronen. Det är en av de få sakerna som kan få mig riktigt orolig, att jag ska hitta dem igen. Det är typ det jag gör på dagarna, lyssnar på musik. Så att tappa bort något som skulle hindra mig från det blir ju ungefär samma som att en rökare skulle tappa bort sina cigaretter. Kom på att det låter ganska hemskt när man skriver det så, men det är ungefär så hemskt det känns.

Sitter kvar på skolan också, väntar på att Nina gör något och att hon ska bestämma sig om hon ska följa med mig hem eller ta nästa buss hem. Lutar nog åt att hon tar nästa buss, men man kan alltid hoppas.

Sista lektionen för idag var fysik, vi pratade om förnybar energi, som en del av energi-kapitlet, alltid kul att diskutera, i kontrast med "så-här-är-det"-lektioner.

Pappa frågade även i morse om vi skulle ute och övningsköra, vi skulle koncentrera oss på att få mig att kunna krypköra, låter inte så lockande, men det är väll dags att ta tag i det på riktigt nu om man ska kunna ta körkortet i höst sen.

Nu varnar datorn för låg strömnivå, så jag får ge mig.

Snöslask

Idag så töar det. Detta resulterar i vattenpölar och halka. Det i in tur resulterar i blöta sockar för min del, jag har nämligen hål i min högersko.

Dock planerat att köpa ett par nya skor ganska länge nu, fick till och med pengar i julas för att göra det, men det blir aldrig av.

Det som främst hindar mig från att köpa nya skor är att jag vet att om 4 månader så kommer det att vara hål i dem med, för skokvalitén bara sjunker och sjunker. Om man inte köper ett par rejäla kängor så klart, men palla snöra på sig dem hela tiden, och sen blir det varmt och svettigt att ha på sig dem hela dagarna i skolan.

Nu, om bara några minuter, så ska vi ha historia, eller, vi har historia enligt schemat, men vi har mer samhällskunskap med historiks bakgrund inblandad i.