tisdag 13 januari 2009

Bytte design

Nu bytte jag till en av de andra valbara stilarna här på Blogger.com, Jag gillar denna betydligt mycket mer av flera anledningar.

Statisk bredd
Detta kanske många ser som en nackdel, men jag som sitter här med en högupplöst skärm blir trött i nacken av tennismatchslikt läsande. Det är det nu slut på, i alla fall på min blog, tills vidare.
Finare sidebar
Personligen så tycker jag i alla fall att sidebaren, eller sidofältet på den här designen känns bättre. Två rutor gör att man lättare kan dela upp saker som är viktiga, och lite mindre.
Rött och grått
Vem gillar inte rött och grått? Vitt är stilrent, men det är inte fint, inte på en blogg, tycker jag.

Windows 7 - Mina tankar

Jag har nu testat Windows 7 betan i några dagar. Och jag kan säga att det är bra, förstår varför det är beta, men det är tillräckligt stabilt för att kunna användas som huvudopperativsystem.

Det jag gillar mest måste vara det nya aktivitets fältet, inte för de nya flashiga funktionerna, de använder jag knappt, inte lärt mig det ännu. Det jag gillar är hur fint det sätter sig i vänsterkanten av skärmen, utan all onödig text som det oftast är i andra operativsystem.

En annan sak som jag tycker gör livet lite enklare är att det är mycket lättare att flytta fönster. Windowstangenten i kombination med en pil-tagent flyttar smidigt runt fönstret mellan olika lägen, maximerat, normalt, minimerat, fylla någon av halvorna på skärmen och även byta skärm.

Den enda nackdelen som jag har märkt är att jag får 5-10 fps mindre än vad jag fick i Vista, dock ska jag tillägga att jag har två skärmar, en på 1920x1200 och en på 1280x1024 som är anslutna till mitt passivt kylda Nvidia 7900 GS, så lägg är väll att räkna med.

En ganska händelselös dag.

Idag blev jag klar med Cafésystemet, eller det är i alla fall full funktionsalt, det vill säga man kan köpa och sälja produkter.

I engelskan så ska vi läsa Machbeth, det står till och med i introduktionen att det är en av de sämre pjäserna som Shakespeare skrev, det motiverade verkligen inte.

Nu är det bara en jobbig sak till med Cafésystemet, datorn vi får låna ha ringen laddare, men det ska vi försöka lösa genom att leta om vi kan ha några hemma, och med Vi menar jag de som har hand om det tekniska i caféet.