torsdag 15 januari 2009

R.I.P. granen

Var ju hemma hos Nina idag, då får jag gå över torget för att komma hem, då såg jag det. Granen är borta! Lidköpings enorma pimpgran är borta. Fan va gött.

Imorgon är det idrott på idrottens hus, ryktet säger fotboll och innebandy.

Här sitter jag och väntar

Skolan slutade 13:45 idag, men jag ska följa med min flickvän hem, så vi får vänta på en buss som går efter klockan 16 (fritidskorten som västtrafik har börjar gälla då). Den tidigaste vi kan ta är en vid 16:35, villket är ganska palla med tanke på att jag måste ta bussen som går vid 20:05 för att åka hem igen. Det blir knappt 3 timmar som vi är hos henne då.

För att fördriva tiden tills bussen går så har jag roat mig med att försöka komma på hur man väljer ut alla datum under en specificerad vecka ur en accessdatabas med hjälp av visual basic, vilket låter ungefär lika palla som det är. Det största problemet med det är att det inte fins några inbyggda funktioner för det i VB så man får helt enkelt välja ut en vecka, sen kolla upp vilken som är det första datumet i den veckan förutsatt att den 1 januari var med i vecka 1 och baserat på det räkna ut vilka datum som det borde vara.

Förlåt om det verkar rörigt, men det är så skumt det är, och jag blir knappt klok på det själv.

För att byta ämne helt. Idag så började vi kolla på en film i svenskan: The Shawshank Redemption. Den var bra, åtminstone första 58 minuterna. Den handlar om en bankman som blir dömd för att ha dödat sin fru och hennes älskare. Så då får man följa honom i fängelset.

Nu ska vi gå till bussen.

Last.fm

Jag har varit en aktiv medlem på last.fm i snart ett år, jag nollställde min statistik den 5 april förra året.

Det är en av de tjänster som jag inte riktigt vet hur jag skulle klara mig utan. Det den gör är att den, men hjälp ett litet program eller en plug-in, håller koll på vad du lyssnar på för musik i din mediespelare eller iPod. Detta visas då på din profil och används även för att rekommendera nya artister och låtar som man borde tycka om.

Det har till och med kommit till den nivån att jag inte ens lyssnar på musik när jag vet att det inte kommer att visas på min last.fm profil.

I början när jag blev medlem, redan juni 2006 så var inte tjänsten så etablerad, bara ett fåtal musikspelare hade stöd för den och den hade bara ett tusental användare. Nu, 2 år senare, så är det en bra bit över 200 000 användare.

Jag kommer nog att fortsätta att använda tjänsten en lång tid framöver, och det skulle vara kul om fler gick med och la till mig på deras vänner-lista.