torsdag 29 januari 2009

Datorproblem och Wikipediamallar

Få saker gör så att jag får panik. Ännu färre saker gör mig frustrerad. När hårdvara går sönder så får jag panik, och jag blir frustrerad på att jag inte är räddare om sakerna, igår så slutade min stationära dator att starta, den startar i felsäkert läge, men så fort den ska ladda några drivrutiner så dör den. Jag tror att det är ljudkortet.

Felsökningen började med det gamla vanliga; avinstallera alla drivrutiner, starta om i felsäkert igen och installera alla drivrutiner igen. Brukar fungera fin fint. Fortfarande samma resultat när jag startade, den kommer till efter att operativsystemet har laddats och den börjar med drivrutinerna, där hänger den sig i 10-20 sekunder och sedan dör den.

Näst på listan står att installera om operativsystemet, detta visade sig svårare än väntat då samma scenario upprepades vid första booten i både Windows XP och Windows Vista. När jag provade med en Ubuntu liveCD så dog den på ett liknande sätt under booten.

Sist på listan så står att skruva isär hela datorn, damsuga, kontrollera alla sladdar och sedan skruva ihop igen, jag är i skrivande stund halvägs igenom att skruva ihop den.

Det enda som jag just nu stör mig på, då jag gillar att skruva med hårdvara (det gör mig glad), är att jag la lite av den frustration jag kände över att datorn är trasig på Nina...

Så nu sitter jag här, trött i ryggen av allt datorskruvande och ångrar att jag gick upp i morse. Inte på ett deppigt sätt, mer på ett, fan vad den här dagen kunde gått bättre sätt.

Dock så har jag lite glada nyheter, det verkar som fler på Wikipedia har fått upp ögonen för att öka enigheten mellan Wikipedias faktarutor. Detta betyder alltså, med tanke på att Notwist är administratör, kanske att jag är ett steg närmer att kunna skapa ett projekt vars syfte kommer att vara att skapa fullständig enighet mellan alla Wikipedias mallar. Jipi!

Updatering: Nu fungerar datorn igen, vet inte vad felet var men det löstes av att man skruvad isär hela datorn och sedan ihop den igen, gött.