onsdag 21 januari 2009

Kanske en ny design

Här är den, det första riktiga utkastet på en ny design, ja, jag vet, omröstningen blev 5/1, fördel nej. Men min blogg, mina regler.

Målen med den nya designen är:

  • Färre färger
  • Ljusare färger
  • Lite bredare
  • Slippa block
  • Tydligare länkar
  • Färre onödiga widgets (sakerna i sidebaren och den gråa rutan där nere)

Ingenting är final än, men det är troligtvis ungefär så den kommer att se ut. Har du några tankar och idéer eller andra synpunkter så kommentera! Få din röst hörd!

Får skäpa mig

Idag fick vi tillbaka våra mattehemtentor som vi gjorde innan jul. Jag fick, som väntat, G. Fick även höra det jag har fått höra av nästan alla lärare jag någon sin har haft: Jag vet att du kan bättre, Albin. Du behöver bara visa det.

Frågan är om jag verkligen kan det. Har fjantat mig igenom skolan nu i snart 12 år, bara ibland tagit något seriöst, men jag har kunnat ligga på VG/VG+ hela tiden ändå. Nu på gymnasiet så är det annorlunda, nu går lärarna efter betygskriterier. Detta hindar en till stor del från att fjäska till sig högre betyg genom att verka smartare än vad man är.

Det som hindrade mig från att nå högre betyg på mattehemtentan nu var, som vanligt, några slarvfel (33 = 9) och att jag inte skriver ut vad jag gör, till exempel:

Extrempunkter då y = 0 och x ≠ 0

Hade jag skrivit det som står med rosa på de 5-7 ställen där det saknades så hade jag troligtvis kunnat knipa ett VG på den. Sånt suger. När man missar något så litet som gör så mycket. som sagt, jag måste skärpa till mig.

En annan sak som jag måste skärpa mig med är mitt socker/koffein-intag. Jag planerade att sluta helt med både godis och cola under lovet, men det blev inte något av det. Så jag börjar nu... som jag gjorde för 3 veckor sedan... som jag kommer att göra om 2 veckor igen. Nej, man ska tänka positivt, denna gången är det final. Inget onödigt socker på obestämd tid.

Aja, nu ska jag återgå till att bygga på en wikipediamall och i kväll ska jag hem till Grönlund och hjälpa han med hans dator.