söndag 11 januari 2009

Riskanalysen kom in i tid!

Det känns nice, den är äntligen inne!

Som utfyllnad så kan jag skriva att de fina bilderna jag använder, bortsett från diagrammet i den förra, är ikoner från Tango temat och de går under GNU Free Documentation License.

Cafésystem och riskanalyser

Jag har, nu under jullovet, arbetat lite på ett system som vi ska använda i skolans café, som jag är aktiv i.

Men nu har jag stött på ett ganska enormt problem, som du kan se på bilden (klicka på den för en större) så ska man kunna ha att varje produkt består av delar, till exempel smörgåsarna består av en skinkskiva, en halv ostskiva och en tekaka. Dessa ska i sin tur kunna vara del av specialerbjudanden så som Frukost, besår av två smörgåsar och en festis. Problemet är att Vi ska kunna hålla koll på hur mycket varor som vi har inne också, och detta skapar ett problem. Jag vill ju hålla databasen så simpel som möjligt men på samma gång så kräver detta att jag kodar mer avancerade funktioner, vilket jag nu, dagen innan det ska vara klart, inte känner att jag direkt har tid med.

Aja, kanske inte ska koncentrera mig på detta just nu utan istället sätta mig med riskanalysen som fortfarande inte är klar.

Arbetet fortskrider in på natten.

Nu börjar klockan bli mycket och här sitter vi ännu, men det går framåt i alla fall, vilket alltid är trevligt.

Vi har nu kommit en bra bit på vägen med våran riskanalys, eller själva riskanalysen är klar, men nu ska vi bara skriva en rapport på den också.

Om du undrar vad jag är för en skummis som skriver riskanalyser så får du komma tillbaka imorgon, då jag tänkte berätta lite mer om mig själv. Men nu så ska jag nog ta och försöka få lite sömn i mig, så jag orkar med morgondagens stressiga slutspurt.