måndag 12 januari 2009

Läsårets första skoldag

Då var vårterminens första skoldag över, hade glömt hur tråkigt det kan vara.

Vi har vikarie i två ämnen, den ena är jätte bra, den andra inte så bra.

Vikarien vi har i historia är en av de bättre vikarier jag någonsin har haft, han kan kanske inte så jätte mycket om just historia, men idag fick han frågan om Ukrainas politiska organ var uppbyggt på samma sätt som USAs, och han kunde svara på den, det var det inte.

Hän är även bra i och med att han gärna pratar mer om det man ska lära sig av historia, hur det fungerade, och inte så mycket om vad som just hände. Han tar så klart med viktiga händelser, som krig och regentsbyten, men mycket annat slinker undan, men det kan man, om man pallar, läsa mer om i boken.

Dagens andra vikarie hade vi i fysik.

Att hon inte var så bra har nog väldigt mycket att göra med att hon var nervös, men att hon heller inte använde sin dator som de andra lärarna brukar göra (en vanlig lektion på skolan jag går på innehåller vanligen minst en powerpoint-presentation) påverkade nog overall känslan väldigt mycket.

Ne, nu är jag helt slut, borde kanske gå upp och ta ett mellanmål, sen ska jag sätta mig med cafésystemet.

Och jag pratade med de som har caféet som projektarbete, och det var OK om man fick göra vissa beräkningar, som de jag nämnde i den förra posten, manuellt. Gött.

Prov - kul

Kom till skolan lite tidigare idag för att säga hej till folk. Bra idé. Fick nämligen veta att vi har prov på medeltidens litteratur, på eneglska.

Nu kommer läraren, hurra.

Nu var jullovet slut då.

Nu var, efter fyra härliga veckor jullovet slut och jag var tvungen att palla mig upp vid 8 för att äta en torr brödbit med skinka och sen gå de 2 kilometerna jag har till skolan.

Det ska bli kul att träffa alla igen, men det kommer ju bara vara i några minuter, tills man inser att det är typ 5 månader kvar till sommarlovet, men det är som alla mina lärare på högstadiet brukade säga: Vårterminen flyger fram.

Aja, dags att gå upp och käka frukost, startade egentligen bara datorn för att ladda ner Windows 7 betan.